About goals & resolutions


a1

Eiköhän skipata uudenvuodenlupaukset tänä vuonna! Koko idea kaikkien huonojen elämäntapojen muuttamisesta yhdessä yössä on mielestäni vähän hullunkurinen, miksi edes haluaisimme aloittaa uuden vuoden miettien omia heikkouksiamme? Eikö olisi paljon siistimpää miettiä asioita joissa olemme hyviä, mitä emme haluaisi muuttaa elämässämme ja mitkä asiat todella vahvistaisivat onnellisuuttamme tulevana vuotena?

Koska uudenvuodenlupauksilla yritetään usein vain korjata niitä omia puutteitaan, suosin mielummin hyvin konkreettisia sekä realistisia tavoitteita, unelmia ja suunnitelmia. Asioita, jotka loppupeleissä merkkaavat paljon enemmän kuin kaikenlaiset kiellot, lakot ja paastot – joiden mahdollisesta lopahtamisesta saatetaan lisäksi tuntea epäonnistumista. Tavoitteet ja määränpäät ovat jotakin paljon arvokkaampaa kuin nämä – ne ovat meidän henkilökohtaisia unelmia siitä, mitä haluamme olla, kokea, nähdä ja tehdä.

En halua elää ajatellen sitten kun, joten en myöskään tee sen mukaisia lupauksia. En aio kieltää itseltäni viikonlopun nautintoja, pakottaa itseäni salille tai antaa elämäni negatiivisten asioiden määrittää tulevaisuuttani. En aio pelätä unelmointia tai edes tietoisesti muuttaa mitään itsessäni, tuleva vuosi kyllä tekee kaiken tarvittavan puolestani. Mitä nimittäin olen itse huomannut, onnellisuus löytyy liiallisen kontrolloimisen sijaan rentoudesta, varmuudesta ja ihan sen oman pääkopan sisältä.

0002a

Tässä pieni esimerkki itsestäni; pidin nuorena puolen vuoden karkkilakkoja aina tammikuusta kesäkuuhun. Kieltäytyminen ei tehnyt tiukkaakaan, mutta kesäkuun tullen en enää osannutkaan iloita siitä sallitusta karkkipussista. Puolen vuoden lakko tuntui aina sen loputtua melko turhalta kun karkkia ei muutenkaan niin ylenpaattisesti tullut syötyä, mutta jotakin piti vain päättää ja kieltää. Eikö kuulostakin vähän hassulta! Tästä siis viisastuneena olen viime vuosina keskittynyt lähinnä vain unelmiin, sydämeni pohjasta löytyviin haaveisiin ja positiiviseen kehittymiseen minulle tärkeiden asioiden kohdalla. Vuodenvaihde ei enää tarkoitakaan jostakin luopumista, vaan enemmänkin uusien asioiden vastaanottamista.

Tänä vuonna aion keskittyä entistäkin syvemmän tasapainon löytämiseen, niin henkisesti kuin fyysisestikin. Onnistuin siinä mielestäni ihan hyvin tänä vuonna, mutta suuren joogainnostukseni myötä haluan tuoda sitä lisää elämäni fyysisellekin saralle. Uusien asanoiden lisäksi aion myös panostaa blogiini, keskittyä negatiivisuuden eliminointiin (aloittaen kaikesta turhasta tavarasta ja näin ollen helpottaa arkea sekä sen organisointia) sekä muistaa omat arvoni joka ikinen päivä. Oma kokonaisvaltainen hyvinvointi, itsearvostus, rakastaminen ja kiitollisuus ovat mielestäni niin suuria asioita, että niiden muistaminen ja kehittäminen pitäisi olla lähes jokaisen uuden vuoden listalla!

Vaikka siis itsensä arvostaminen tuntuu olevan näin nykypäivän kiireen keskellä varsin aliarvostettua, koitetaan lopettaa se virheiden paikkaaminen ja lähdetään uuteen vuoteen vähän rakastavaisemmin mielin. Vai mitä tuumitte tästä? :)

PS. Tarkoituksenani ei nyt ollut soimata ketään joka vannoi yöllä elämänmuutoksen nimeen, halusin lähinnä vain herätellä tällaisten lupausten takana olevia ajatuksia. Toivon teille tottakai kaikkea hyvää ja suuria tsemppejä, mitä ikinä tulevalta vuodelta tavoittelettekin!

002

Let’s ditch new year’s resolutions! They’re usually something you don’t like about yourself and trying to change that in a one night and I honestly think that’s not the best way to start a new year. Thinking about what is wrong with you. In my opinion, we should start every new beginnings with love and positivity, make goals and dreams instead of resolutions. Focusing on what is good in your life, what do you want to be and achieve. I personally don’t want to live like I’m waiting for something better all the time, happiness is not about controlling or fixing your imperfections. I don’t want to deny anything from myself or trying to change my traits in a one night, I think a year and all of its challenges will change you enough. So I’m just going to make some realistic goals and follow my dreams every day, focus on what is good in my life. Negativity or self-hatred doesn’t get you anywhere, so why starting a year thinking about those things? :)

19 Comments

 • emma
  November 30, -0001 at 12:00 am

  just näin! 😊 Hyvää uutta vuotta sulle 😊

  Reply
 • Pinja
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Oon niin samaa mieltä sun kanssa! Sen sijaan, että olisin ehdottomasti luvannut tehdä tai olla tekemättä jotakin vuonna 2016, asetin itselleni tavoitteita ja haaveita, joita kohden pyrin. Jotenkin paljon mielekkäämpää ja kannustavampaa kuin se lupausten tekeminen 😊

  Reply
 • Cee
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Naulan kantaan! Mäkin päätin ekaa kertaa hylätä ne turhat lupailut ahkerammasta liikkumisesta ja terveellisemmästä ruokavaliosta. Aion mennä kerrankin ihan fiiliksen mukaan ja tehdä asioita joista nautin:) oikein ihanaa vuotta sulle!

  Reply
 • Anne
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Nyt kyllä kolahti itselle tämä postaus. Itse ajattelin tänäaamuna samaa kun läksin kävelylenkille. Kerron siis oman näkemykseni nimenomaan tästä uudesta vuodesta. Viimeiset pari päivää on kulunut lähinnä eroa tehdessä, kun ihan out of nowhere kumppani totesi haluavansa lähteä omille teille. Ja vielä viikko sitten puhuttiin yhteenmuutosta. Joten tämä äkillinen elämäntilanteenmuutos on ottanut koville. Tänään kävelyllä halusin vaan lähinnä haukata happea. Halusin itkeä raittiissa ilmassa. Halusin katsella ympäristöä siitä näkökulmasta, että nyt on selviydyttävä omillaan tässä maailmassa. Kohdata sen todellisuuden nyt heti, että se on alta pois. Kuitenkin 4 vuotta nuoresta elämästä meni toisen rinnalla ja nyt kuuluisi olla yksin. Onhan se hiton pelottava asia, mutta odotan kyllä sitä päivää kun voin taas sanoa olevani aidosti onnellinen. Lähden pelokkaana, särkyneenä mutta kuitenkin uteliaana kohti tulevaa, koska ei tässä muutakaan vaihtoehtoa ole. Elämässä eteenpäin pienin askelin keskittyen niihin asioihin jotka tuovat hymyn kasvoilleni. Mutta mitenkä voikaan yksi yö vaikuttaa niin monen ihmisen toiveisiin ja ajatuksiin. Uusi vuosi. Vaikka periaatteessa siirryttiin vain torstaista perjantaihin, minuuttia vailla kahdestatoista siihen että se on tasan ja yli. Eikö ookin aika uskomatonta sinänsä? Maagisesti yhden minuutin muutoksella ihmisillä alkaa uusi elämä, uusi luku. Itsekin ajattelen tätä väkisinkin nyt kun tällanen muutos tuli tähän ajankohtaan, että nyt elämä alkaa jollain tapaa alusta. Sain uuden mahdollisuuden. Ja varmaan aika hienonkin sellaisen. Ja nimenomaan, kuten sinäkin sanoit, aion nyt keskittyä positiivisiin asioihin, enkä siihen mitä minulta jäi vuodelle 2015. Toivotan siis sullekin todella ihanaa seuraavaa vuotta ja vuosia senkin jälkeen!

  Reply
 • Pinja
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Toissapäivänä tulin ajatelleeksi juuri tätä aihetta, miettiessäni mitä haluan saavuttaa vuodelta 2016. Päätin, että lupaus ei tule koskemaan ruokavaliota eikä liikuntaa, sillä ne on asioita, jotka tuottavat mulle sopivassa määrin mielihyvää. Sen sijaan haluan vuonna 2016 vähentää somen käyttöä, keskittyä enemmän hetkessä elämiseen ja ihaniin ihmisiin ympärilläni, sekä jättää elämän suunnitteleminen vähemmälle. Koulujuttuja suunnittelen kuitenkin normaalisti, sillä se on mulle aivan luonnollista ja motivoivaa unelmien kannalta. Vuonna 2016 haluan tehdä asioita omalla tyylilläni ja vähentää vaikutteiden ottamista netistä. Muuten jatkan ihan samalla tyylillä kuin viime vuonnakin. Oon huomannut miten postiiivisten asioiden löytäminen saa jaksamaan – vaikka kuinka kovassa myrskyssä seilaisi, Oon myös todistanut itselleni, miten unelmien eteen taisteleminen tuottaa tulosta, vaikka unelma tuntuisikin aluksi hieman jopa epärealistiselta ja matkalla ehtii turhautua monesti. Ihanaa uutta vuotta 2016 ja onnea ja menestystä elämässä <3 Jatka samalla asenteella eteenpäin; sun positiivinen elämänasenne välittyy sun teksteistä varmasti monelle muullekin lukijalle! Myös sun kuvat ovat älyttömän inspiroivia ja ihanan tunnelmallisia; ehdottomasti jouluun liittyvät postaukset sulta on ihan mun lemppareita! 😊

  Reply
 • sammie
  November 30, -0001 at 12:00 am

  I’m totally with you on this. I also think that new years resolutions aren’t the best way to start a new year because they usually put so much pressure on you that you won’t be able to fulfill them anways, so it’s better to just let things move and make small changes over time 😊 xx Sammie http://fashionbarbecue.com/the-need-for-sleep/

  Reply
 • RmariannaS
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Veit sanat suustani. Olen pohtinut jonkin verran asiaa myös, mutta päädyin toki tekemään lupausen. Lupaus on pieni, mutta sillä on suuremmassa kuvassa paljon positiivista vaikutusta elämääni… Sellaista mitä ei kuvittelisi tai ymmärrä niin pienen lupauksen edes sisältävän. Ulkopuolisen korviin kuulostaa ehkä jopa hölmölle, mutta minulle se on paljon muutakin. Lupaus tai haaste (what ever you wanna call it) kannattaa olla mielekästä ja inspiroivaa jo tehdessä eikä vasta saavutettuna, sillä lopputuloksesta kun ei vielä tiedä.

  Reply
 • Marietta
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Very well said!! I don’t think resolutions such as “I will go to the gym at least three times a week from now on” work unless you’ve been working on this already and you’re already on the way to do this. My resolutions are not as precise, for example I told myself last year to try more things that I haven’t done before. Starting from ordering new food at restaurants where I usually always order the same dish to being more spontaneous, etc etc. And it actually worked!! So this year my goal is to make the best out of my stay in London and do as much as possible 😊 small goal but I like it that way. xx Marietta

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Voi kiitos samoin 😊!

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Juuuri näin! Ihanaa alkua sulle uuteen vuoteen

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Niin päästäänkin usein parhaaseen lopputulokseen 😊 Samoin sulle!

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Voi, ensinnäkin kiitos pitkästä ja oikein panostetusta kommentista! Ja toiseksi, paljon paljon haleja ja tsemppejä! Varmasti hankala ja todella uusi tilanne, juuri tollanen mietiskely ja itsetutkiskelu varmasti auttaa oloa kovasti 😊 Uusi vuosi tosiaan onkin ikään kuin uusi alku, oli sitten puhtaalta pöydältä aloittamiseen syytä tai ei. Edellinen vuosi on ihana saada päätökseen ja siirtyä ikään kuin uuteen kappaleeseen. Ihanaa uutta vuotta sinullekin kaikesta huolimatta, uusi vuosi uudet kujeet – eikö! 😊

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ihana kommentti, niin tärkeitä asioita otit esille! Itselläkin vähän välillä kamppailen kännykän ja somen käytön kanssa, mutta mulle se on yksi arkipäivän työväline. Tavoitteesi kuulostavat super hyville ja mahdollisille, tsemppiä jokaisen niiden kanssa! <3 Ja kiitos vielä viimeisistä sanoistasi, ihana kuulla että saat tällaisia fiiiksiä blogistani! Superia uutta vuotta sinnekin! 😊

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Indeed, you said it! Have a great New Year Sammie

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Hyvin sanottu! Usein kun saavutamme jotain haluamaamme, haluamme jotain lisää emmekä välttämättä edes osaa olla lopputuloksesta niin iloisia, mitä ennen sitä kuvittelimme. Onnellisuus ei ole nimenomaan siellä “sitten kun” saavtuksessa, vaan juuri tässä hetkessä. 😊

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Thanks Marietta! I hear you, your goal sounds very good I think! And I’m sure you’re going to love London, so you’re definitely going to accomplish your goals. Have the best New Year girl! xo

  Reply
 • Yvonn
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Hey Johanna! I really like Your blog! I think You’re so beautiful and friendly. 😊 Your pictures are soo pretty! And i can always find here something interesting.. Thank You for being my inspiration and Happy New Year! 😊 Hugs from Poland.

  Reply
 • Susu Paris Chic
  November 30, -0001 at 12:00 am

  I like what you are writing. True happiness comes from within. I would like to be more relaxed, less anxious. I believe that I can do it – with baby steps.

  Reply
 • Nancy
  November 30, -0001 at 12:00 am

  I love what you wrote! I completely agree with you. I’ve set some attainable goals for myself like enjoying every day and being more spontaneous. I’m sure good things will come from that 😊 I hope you’ve had a wonderful start to 2016! x http://www.simplynancyblog.com

  Reply

Leave a Reply