Balilta opin


Three weeks in Bali – what I learned?

Eteerinen laventeliöljy on mainio hyttysmyrkky. Siis se ihanan tuoksuinen pikku purkki, jota laitan aina iltaisin tyynyliinalleni!!

Vihreäksi värjäytyneet hiukset voi pelastaa ketsupilla. :D (Ylipäätään se, että vaaleat hiukset voi muuttua niinkin radikaalin vihreäksi kuin meikäläisellä, oli uutta minulle. Näette myöhemmin vlogista!)

Kaikista tärkeintä on ystävällisyys, positiivisuus ja muiden huomioon ottaminen. Ei mikään brand new information, mutta Balilla tämä korostui entisestään. Esimerkki liikenteestä! Kävelyteillä on syviä kuoppia ja autoteillä ei kirjaimellisesti minkäänlaisia sääntöjä, mutta kaikki vaan toimii, kun ei katsota ainoastaan omaan napaan. Balilla, tai ainakin Ubudissa tunnuttiin todellakin puhaltavan yhteen hiileen ja tuntemattomatkin vaikuttivat tietyllä tapaa tutuilta.

___

Essential lavender oil is amazing for keeping mosquitoes away. The same, lovely scented product that I put on my pillow every night!!

Green hair can be fixed with ketchup. :D (An entire ’blond hair goes green’ thing was very new to me in general – you’ll see it later from my vlog!)

The most important thing is to be kind, positive and pay attention to other people. Not a brand new information, but I thought it was very strong in Bali. An example from the traffic! There’s deep potholes in walking roads and not any kind of rules what it comes to traffic in general, but everything just works because people don’t just think about themselves. In Bali, or at least in Ubud they seems to be working together for a common goal and even a stranger feels quite familiar to you.

Itseäänkään ei tarvitse ottaa niin vakavasti. On ihan ok seisoa käsillä rennon dinneripaikan pöydällä, jos niin huvittaa. Ja saada oudoksuvien katseiden sijaan hurraavat aplodit päälle. (En siis luonnollisesti itse ollut kyseinen seisoja – en todellakaan osaisi. Enkä kyllä edes viitsisi :D). Mutta otan tästä ajatusmaailmasta ehdottomasti mallia – minä nimittäin ainakin tuppaan miettimään aina ihan liikaa.

Meidän hotellilla oli mielettömän laadukas jooga joka aamu ja mieleeni jäi eräs miesopettaja. Hän painotti, että jooga ei missään nimessä ole treeniä, mutta piti meille kuitenkin todella tehokkaat tunnit. Ajattelen joogan nyt ihan eri valossa – paremmassa sellaisessa.

Jalkahieronta on ehkä paras investointi ikinä (ainakin maassa, jossa se maksaa noin 5€/tunti)

___

You shouldn’t take yourself that seriously either. It’s ok to stand on your hands on the dinner table at a cozy restaurant, if that’s what you want. And I promise, you won’t get weird eye contacts, only a cheery applause. (Just to make sure – I wasn’t that hand stander, I wouldn’t know how to do it. Or dare to do it in the first place :D). But that’s something that I’ll keep in mind, because I’m usually the one who overthink everything.

We had a very high quality yoga at our hotel every morning and I’ll always remember our male teacher. He emphasized that yoga is not a workout, yet he kept his lessons very effective. I see yoga in a different light now, which is even more positive than it was.

Foot massage is probably the best investment (especially in a country where it is about 5€/hour)

Joskaan mikään ei ole vakuutusta tärkeämpää – ensimmäistä kertaa tuli nyt sekin testattua. Kuin myös ulkomainen sairaala. Mutta kuten eräässä viikonloppuna saamassani viestissä luki, ”mikään ei mene terveyden edelle, joten se määrää, mitä tapahtuu.”

Olen hyvä ongelma-/kriisitilanteissa. En ala panikoimaan tai itkemään (vaikka suht. herkästä luonteestani juuri niin voisi luulla :D), vaan olen rento ja ratkaisukeskeinen. Tosin tilanteen ratkettua olen aivan poikki ja tunteeni purkautuvat – saatan alkaa kyynelehtimään heti naurettuani hauskalle jutulle, hahah.

En voi sietää hedelmiä, joissa on siemeniä. Sorry vesimeloni, mandariinit ja siemenikkäät viinirypäleet!

___

Although the most important one is insurance – which was very helpful this time. My very first time visiting a foreign hospital. But like one of my text messages that I got during the weekend said, “nothing is more important than health, so it says what happens next.”

I’m good in case of a problem or crisis. I’m not panicking or crying (even for a sensitive person like me that could be the case :D), but I’m actually very calm and searching for solutions. Except when the crisis is over, I’m absolutely exhausted and very emotional as well – I might start crying right after I’ve laughed about something funny, hahah.

I can’t stand fruits with seeds. Sorry watermelon, tangerines and grapes with pits!

Apinat ei ehkä olekaan ihan niin pelottavia!?

Lentäminen ei ole suosikkipuuhaani. En ole hetkeen käynyt missään kauempana ja nyt taas muistin, kuinka rankkaa se kropalle(ni) onkaan. En saa nukuttua, turpoan, ruoka ei maistu (vielä seuraavina päivinäkään), iho halkeilee kuivuudesta jne. Kun vain paikasta A paikkaan B pääsisi aina maateitse – monestakin eri syystä!

Meikittömyys, uikkariasut ja ihan aurinkorasvaiset nutturat ovat varsinaista terapiaa. On kivaa, kun voi lähteä illalliselle korkeintaan vaihtamalla vaatteet. Tosin tällä hetkellä kaipaan kampaajaani (olen edelleen vihertävä) ja asioille ehostautumista – maassa maan tavalla!

Maybe monkeys are not so scary after all!?

I don’t really like flying. I haven’t had a long flight like this in a bit and I just remembered why I hate it so much. I can’t sleep, I’m swelling, I don’t have an appetite (even after a few days), skin gets horribly dry etc. If only there would be a way to get from place A to B with a high road – because of many reasons!

No makeup, swimsuit outfits and messy, sun blocked buns are such a therapy. It’s nice that all you need to do for dinner is just changing clothes. Although now I miss my hairdresser (I’m still green-ish) and getting ready for errands, since I’m back home!

24 Comments

 • sofiaanniemilia
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Mitä kuvia!!!<3

  Reply
 • EllaVilhelmiina
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Wau mitä kuvia! Ihanat maisemat siellä Balilla ollut ❤️

  Reply
 • Sade
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Moi, onneksi olette selvinneet sairaalareissusta! Olisi mielenkiintoista kuulla lisää siitä, miten systeemi toimi Balilla.

  Reply
 • Katja
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Olipa tosi kiva postaus! 😊 Ja vitsi nää kuvat!<3

  Reply
 • arkeni estetiikkaa
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Mielettömän näköinen paikka tuo Bali!! Tuonne olisi joskus haaveena päästä. Laventeliöljy toimii todella moneen! Esimerkiksi näppyihin, ihottumiin, kutinoihin, ötököiden pistoihin, univaikeuksiin (rentouttaa), kuhmuihin ja jopa silmätulehduksen olen saanut sillä hoidettua ilman antibioottikuuria 😊 Tärkeintä on että käyttää puhdasta eteeristä öljyä. Markkinoilla on niin paljon ns. tuoksuöljyjä joita on laimennettu ties millä.

  Reply
 • Katarinaruusu
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Haha, mietinkin että johan sä oot villiks ryhtyny ku oot ruvennu seisoo päälläs jollain pöydillä :–D

  Reply
 • Sara
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Hieno teksti ❤️ ja niin mielettömän ihana paikka!

  Reply
 • VeraKautto
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Tosi hienoja kuvia ! 😊

  Reply
 • Juli
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ihania kuvia!! 😍😍 voitko kertoa mistä noi mageet aurinkolasit on?

  Reply
 • Iitu
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Hei, vihreisiin hiuksiin suosittelen simin cx corrector sarjaa! Löytyy shampoo,hoitoaine ja elixir,mutta pelkällä shampoolla saa jo ihmeitä aikaan. Vuosii sitten kärsin aina hiusten vihreydestä,nykyään en niinkään enää,mutta käytän silti sarjan syväpuhdistavaa shampoota. Se on nimenomaan tohon hiusten kuparijäämiin tarkotettuki. Suosittelen todella,pelasti mun hiukset 😃 ja hinta ei todellakaan päätä huimaa.

  Reply
 • castleofelin
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ihania kuvia! <3

  Reply
 • Sannanq
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Nää Bali-kuvat on mitä ihanimpia!! <3

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Kiitos kaunis! <3

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Puitteet olivat kyllä ihan huikeat!!! Ei voi muuta sanoa 😊

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Hahahahah Kata 😃DDD Johanna 2.0!

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Heippa Sade! Kiitos <3 Mietinkin itse asiassa, että pitäisiköhän tästä kirjoittaa, vai ei. 😊 Lyhykäisyydessään kuitenkin – meille sattui todella idyllinen sairaala (tai niin idyllinen, kun sairaala nyt voi olla), vaikka mentiin tosiaan ihan vaan tuurilla lentokentän lähimpään. Ja ensiksihän meille sanottiin ensiavussa, että saadaan lähteä vaikka heti sen ensiavussa annetun tippapussin jälkeen kotiin, mutta päädyttiin kuitenkin itse jäädä yöksi saikulle, kun kello oli jo yli puolen yön. Ja aamulla tulikin sitten vähän eri uutiset, kun verikoetulokset olivat saapuneet ja lääkäri epäili dengueta. Mutta ainakin hoito otettiin tosissaan Balilla ja ko. virus tiedettiin siellä hyvin. He olisi pitäneet meitä siellä mielellään pidempäänkin, mutta Suomen lääkäri oli taas sitä mieltä, että ollaan jo ihan lentokunnossa. 😃 “Palvelu” oli tosi hyvää, huone siivottiin monta kertaa päivässä, ruoat sai valita itse isosta menusta ja hoitajat oli tosi
  mukavia. Kaiken kaikkiaan siis yllättävän ok kokemus, vaikkei nyt tollaset yllärit koskaan mukavia ole, mutta mun kuva jostakin kaukomaiden sairaaloista on aina ollut ihan erilainen!

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Voi kiitos, ihana kuulla <3

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Hei joo! Tää oli ihan uutta mulle, paitsi toi rentouttava ja unettava osuus. Huikea tuote siis!! 😊

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Upea oli kyllä <3 Kiitos!!

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Kiitos Veera! 😊<3

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Lasit on H&M! <3

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Kiitos kaunis!<3

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Hei mahtavaa!!! 😊 Kiitos! Mulla on Suomessakin vähän taipumusta tähän, että latvat alkaa pidemmällä aikavälillä muuttua vähän oudon värisiksi, jos ei käy välissä kampaajalla. Hyvä siis tietää, laitan ton ehdottomasti ylös ja testiin!<3

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Miii! Oli ainakin huikeat puitteet kuvata 😊

  Reply

Leave a Reply