Ei-mun päivistä mun päiviksi


057

Olen viime aikoina miettinyt hyviä ja huonoja päiviä. Olen kiinnittänyt huomiota niin omiin kuin muidenkin ajatuksiin ja lausahduksiin siitä, ettei tänään muka olisi minun päivä. Eräs läheiseni sattui juuri ohimennen toteamaan minulle näin ja päätin kysyä häneltä pilke silmäkulmassa, että miksi. Kuka niin muka päätti? Kenen päivä tänään sitten on?

Pyörittelin itsekin vastaavia ajatuksia päässäni viime viikolla. Oloni oli tavallista turhautuneempi ja tuntui, että koko universumi oli ajatuksiani ja tekosiani vastaan. Yritin jopa pyöräyttää vadelmaisen suosikkiraakakakkuni piristyäkseni, mutta löysin pian itseni ja tahranpoistoaineeni hankaamasta keittiömme mattoa. Kolmesti. Hitsin tahraavat ja sinkoilevat vadelmat – ajattelin. Mikään ei siis tuntunut onnistuvan ja kakun tekeminenkin tuntui maratonimaiselta suoritukselta, joten päätin ottaa pienen aikalisän. Menin parvekkeelle, soitin parhaalle ystävälleni, sain häneltä vinkin eräästä piristävästä videosta ja hengähdin hetkeksi sitä katsoessani.

Videossa puhuttiin täysillä elämisestä, vapaudesta, omista valinnoista, elämänlahjasta ja asenteista. Asioista, joita tulee aina säännöllisesti mietittyäkin, mutta tuntuvat niinä tänään ei ole mun päivinä maailman kaukaisimmilta aiheilta. No, yksi asia johti toiseen ja olin pian metsässä kävelemässä, hengittelemämässä, olemassa ja mietiskelemässä. Tajusin, että kyseinen päivähän näytti todella kauniilta sieltä metsästä käsin, kun sille vain antoi mahdollisuuden. Ja mikä tärkeintä, sillä ei ollut mitään tekemistä huonon fiilikseni kanssa – minulla sen sijaan oli.

96

Olen sittemmin miettinyt asiaa melkoisesti. Miksi ihmeessä päätämme tulevasta etukäteen? Miksi teemme johtopäätöksiä mm. bussista myöhästymisestä, maton sotkemisesta tai kännykän tippumisesta ja alamme oikein tietoisesti enteilemään negatiivisia sattumuksia? Miksi syytämme jotakin tiettyä päivää tai isompia voimia vuorokautemme pilaamisesta, vaikka kaikki olisikin lähtenyt esim. omasta myöhästymisestämme? Negatiiviset asiat tuppaavat toistumaan tietynlaisena oravanpyöränä, eli tässä jo aikaisemmin mainittua lausetta hokemalla sitä todennäköisesti vain pahentaa tilannetta. Myöhästyy, sotkee maton ja pudottaa vielä kaiken kukkuraksi sen kännykänkin.

Tässä siis nopea muistutus huonojen päivien varalle. Ei ole olemassakaan meidän päiviä ja ei-meidän päiviä. On olemassa vain päänsisäisiä ajatuksia, oletuksia, päätöksiä ja tuntemuksia. Kukaan ei ole sanelemassa meidän päivän kulkuamme, eikä kukaan ole antamassa sille hyviä, saati sitten huonoja lähtökohtia. On vain meidän sängyt, meidän auenneet silmät, meidän aamurutiinit, meidän hyvät tai huonot fiilikset ja meidän käsissämme olevat päivät. Ei universumin, päivien jakelijan, työtään tekevän bussikuskin tai kenenkään muunkaan. Vain – ja – ainoastaan – meidän.

PS. Kuten Snapchatissa monen kanssa jo nauroimmekin, kyseinen kakku läsähti seuraavana päivänä lattialle. Näen tässä selvän yhteyden turhan kiukutteluni kanssa, ikinä ei pitäisi leipoa (tai tehdä mitään muutakaan) ilman rakkautta – se voi hyvinkin kostautua myöhemmin ;)

You know when people tend to say this is not my day. I’ve been thinking about that saying a lot lately, since I felt like the universe was against me few days ago and heard that from one of my dearests as well. Why do we keep saying that, in case of a bad day? I decided to ask my friend, with a twinkle in my eye, that why. Why on earth do you think this is not your day? Who decided that? And whose day it is then? Because when I had my day of misfortune, I realized something. It is not about the universe, it’s really not. It’s all in our heads and minds. In case we’re reminding ourselves about our failures, lack of lucks and bad days, it will definitely be one. In case we keep thinking that this is not my greatest day, it will definitely be that way. But in case we’re trying to work on our feelings and frustrations a bit differently instead of blaming on a bad day or deciding anything in advance, we’ll discover the magic. Because at the end of the day, we’re the only ones who have the power of doing that, since we’re the ones who started it. Not an universe, a day giver guy or a driver of that bus you missed. 

12 Comments

 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Oon täsmälleen samaa mieltä, ei sitä pakolla paremmaksi kannata vääntää 😊 välillä sitä meinaa vaan “päättää” monien kommelluksien jälkeen että okei, tänään on huono päivä, eikä anna edes mahdollisuutta siihen mielenmuutokseen. Itse olen ainakin huomannut, että vastaava ajatustyyli ainoastaan lisää niitä ärsyttäviä asioita ja yleensä pilaa sen tulevan illankin. Sen takia pyrinkin aina miettimään niitä lähtökohtia, että puhutaanko nyt tosiaan koko päivästä vai vaan aamuisesta myöhästymisestä ja muutamasta hassusta tunaroinnista 😃

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Näinpä juuri 😊 Kiitos!

  Reply
 • Ilo
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Hei! Niin mukava lukea näitä postauksia. Tuntuu kuin olisi tukiverkosto, kun on joku joka kirjoittaa samoista inhimillisistä fiiliksistä, joita niin moni muukin tuntee. Itseni mukaanlukien. Mainitsit videosta. Olisiko mahdollista saada sen videon nimi tai linkki?

  Reply
 • Jeps
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Siis… Sotket vähän mattoa leipoessa ja sen jälkeen on paikallaan hengittää metsässä… Onko vähän pienestä skitsoomista. Miten näille nykyajan ihmisille joilla on kaikkea, saisi hoettua et hemmetti ne ei tiedä mitään oikeesta elämästä.

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Päivä oli tosiaan muutenkin huono ja ajattelin tehdä kakkua piristyäkseni, mutta sekään ei aivan onnistunut. Vaikka ehkä bloggaajan elämästä saakin helposti juuri sanomasi kuvan, elämme myös me ihan oikeaa elämää 😊

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Heippa Ilo! Ihana kuulla 😊 Vloggaajan nimi on Sonya Esman ja postauksessa puhumani video What is the meaning of life!

  Reply
 • Nancy
  November 30, -0001 at 12:00 am

  I like the way you think! Thanks for sharing your thoughts! 😊 xx http://www.simplynancyblog.com

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Thanks for your comment sweetie!

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Voi iihana kiitos paljon! 😊

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  <3!

  Reply
 • Ilo
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Kiitos. Vloggaaja löydetty. 😊

  Reply
 • Elina
  November 30, -0001 at 12:00 am

  A universe, ei an universe 😊 koska se lausutaan ”junivers” Anteeks mun oli ihan pakko 😃

  Reply

Leave a Reply