ITALIALAINEN PIZZA


Tämä on se pizza, minkä loppumisesta olin niin harmissani sunnuntain postauksessa. Valkoinen pestopizza italialaiseen tapaan! Poikaystävällä on ollut jo pidemmän aikaa missiona oppia täydellinen pizzapohja (en ole valittanut) ja tämä onnistui meistä pohjineen täytteineen niin hyvin, että nyt on pakko kirjoittaa resepti muistiin. Ei voi muuta sanoa, kuin että mission accomplished!!

(Tehtävä vähintään edeltävänä päivänä! Taikinasta tulee kolme keskikokoista pizzaa.)

500 g 00-vehnäjauhoja / 500 g 00-flour
3,5 dl viileää vettä / 3,5 dl cool water
1/2 pss kuivahiivaa / 1/2 pkg dry yeast
10 g oliiviöljyä / 10 g olive oil
7 g merisuolaa /
7 g sea salt

Pestoa / Pesto
Vihreitä oliiveja / Green olives
Purkkiartisokkaa / Artichoke hearts

Buffalo mozzarellaa / Buffalo mozzarella
Pinjansiemeniä / Pine nuts
Rucolaa / Arugula
Basilikaa
/ Fresh basil

Oliiviöljyä / Olive oil
Sitruunamehua / Lemon juice
Chilirouhetta / Chili flakes

Valmista pizzataikina vähintään edeltävänä päivänä sekoittamalla ensin kuivahiiva jauhoihin. Lisää joukkoon reilu 3 dl vettä ja vaivaa hetki. Sekoita keskenään suola ja vajaa 0,5 dl vettä ja lisää myös suolavesi taikinaan. Vaivaa niin kauan, että se on imeytynyt. Lisää lopuksi öljy ja jatka vaivaamista noin 10 minuutin ajan. Laita valmis taikina isoon, ilmatiiviiseen astiaan ja jätä se jääkaappiin vähintään yhdeksi vuorokaudeksi. Ota taikina huoneenlämpöön pari tuntia ennen pizzan valmistamista.

Laita uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Muotoile taikina jauhotulla tasolla kolmeksi pizzaksi (käsin, älä kauli!) ja siirrä valmiit pohjat öljytyille leivinpapereille. Paista pohjaa alatasolla noin 10 minuuttia, lisää sitten täytteet (pesto, oliivit sekä artisokka) ja paista vielä noin 5 minuuttia uunin ylätasolla.

Lisää vastapaistetun pizzan päälle mozzarella sekä pinjansiemenet ja tee rucolasta sekä basilikasta raikas lisuke maustamalla ne oliiviöljyllä, sitruunamehulla, suolalla, pippurilla ja chilirouheella. Nauti heti!

Prepare the dough at least one day before and start by mixing yeast with flour. Add about 3 dl of water and knead a little. Then mix salt together with the rest of the water and add it to the dough while kneading. Add oil and keep kneading for 10 minutes. Place the dough into a large, airtight container and keep it in the fridge for one day. Before cooking, bring it to the room temperature a few hours before.

Preheat the oven to 250C. Make the dough into three pizzas on a floured work surface (use your hands only!) and put them on a greased baking paper. Bake the crust on the bottom of the oven for about 10 minutes, then add the ingredients (pesto, olives and artichoke) and bake another 5 minutes on the top of the oven.

Top with mozzarella and and pine nuts. To get a fresh component, mix together arugula, basil, olive oil, lemon juice, chili flakes, salt and pepper. Enjoy!

4 Comments

 • Mette
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Kiitti ohjeesta, näyttää niin hyvältä, että testiin menee 💛

  Reply
 • holisticbeautycorner
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ooh, rakastan itsetehtyä pizzaa! Kiitos reseptistä, täytyy ehdottomasti kokeilla!

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ah, kiva kuulla! Suosittelen <3

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Sama! Tää oli kyllä onnistunut! 😊

  Reply

Leave a Reply