KAIKKI VINKKINI PARIISIIN


Kaupallinen yhteistyö: Finnair

“Johanna Turpeinen Pariisi” on yksi Googlatuimmista aiheista blogissani, enkä ole koskaan tehnyt sen kummempaa vinkkipostausta tästä upeasta kaupungista. Jo on siis aikakin! Tämän otsikon alta löydätte koottuna kaiken sen, mistä olen saattanut mainita joissakin erillisissä julkaisuissa, yksityisviesteissä tai IG:n puolella – eli hyväksi kokemani hotellit, nähtävyydet, kuvauskohteet ja ravintolat. Nappaa siis talteen, mikäli Pariisi – yksi suosikkikaupungeistani – kiinnostaa!

“Johanna Turpeinen Paris” is one of my most Googled topics, but I’ve never done a proper post about it. So it’s definitely about time! Under this headline you’ll find everything I might have said in separate posts, direct messages or IG – my favorite hotels, attractions, photo spots and restaurants. Make sure to save this, if you’re interested in Paris – one of my favorite cities!

LENNOT & HOTELLIT

Finnair lentää suoraan Helsingistä Pariisiin päivittäin. Tutustu kohteeseen ja lentoihin täällä.

Pavillon de la Reine 5* – Luksushotelli Le Maraisissa, joka on yksi lempialueitani Pariisissa. Kivenheiton päässä keskustasta, mutta Maraisista löytyy kaikki trendikkäimmät kahvilat ja putiikit.

Hotel R de Paris 4* – Kiva boutique-hotelli Moulin Rougen lähellä ja hyvä hinta-laatusuhde. Deluxe huone oli tilava ja voisin hyvin yöpyä uudestaankin.

Trinite Haussman 4* (3*) – Myös tämä hotelli sijaitsee Moulin Rougen lähellä ja arvioisin tämän itse ehkä kolmen tähden hotlaksi. Satuttiin paikalle tosin ison rempan aikaan, joten sekin varmasti vaikutti. Sisustus oli tosin kiva ja hintakin ihan hyvä, eli voin siis suositella!

A few hotels that I’ve been enjoying in Paris. From 5 star to (self-rated) 3 star, I hope you’ll find these helpful!

NÄHTÄVÄÄ, KOETTAVAA & KUVATTAVAA

Eiffel – Se yksi ja ainoa! Alla parhaat spotit sen ihailuun ja ikuistamiseen.

TrocadéroKlassikko, tasanteelta on suora näkymä Eiffelille. Suosittelen myös Trocadéro Gardensia piknikpaikaksi, mikäli etsinnöissä on puisto hyvällä näkymällä.

Pont D’lénaSilta, jonka toiselta puolelta saa ikuistettua sekä Seinejoen että Eiffelin. Ei mikään hullumpi piknikpaikka tämäkään!

Pont Alexandre III – Toinen silta, joka on nähtävyys itsessään. Täältä näkee myös Eiffelin silhuetin, mutta katse kannattaa kääntää ensisijaisesti sillan näyttäviin koristeluihin.

Rue de l’Université – Ehkäpä kaupungin suosituin asukuvausspotti!

Arc de Triomphe – Riemukaari on toinen klassikkonähtävyys, joka on todellakin nähtävä joka reissulla.

Palais-Royal – Täältä löytyvät ne mustavalkoiset tolpat, joiden kanssa moni ikuistaa hauskat matkakuvat. Älä myöskään missaa vierestä löytyvää puistoa – kauniimpia istutuksia saa etsiä!

Louvre – Minulla on vielä itse museo kokematta, mutta pelkästään jo Louvren piha-alue on nähtävyys. Kannattaa siis käydä pyörähtämässä täällä ja istahtaa vaikka Café Marlyn terassille, vaikka suoraan sanoen meidän tilauksen hinta-laatusuhde oli aika kehno. Puitteet olivat kuitenkin sen verran kivat, että menisin kyllä uudestaankin ihan vaan huikean people watching -paikan verukkeella!

Place des Vosges – Aivan ihana puisto Le Maraisissa.

What to see, do and photograph in Paris – here’s the list of my favorite attractions.

KAHVILAT & RAVINTOLAT

Ob-La-Di – Pieni ja trendikäs aamiaispaikka, myöskin Maraisissa. Ihanaa kahvia ja tarjolla vähän kaikkea granolasta toasteihin.

Holy Belly – Tänne kannattaa suunnata ruokaisalle brunssille. Varaudu jonottamaan – se on kyllä sen arvoista!

Braun Notes Coffee – Kookoksesta tarjoiltuja smoothie-bowleja ja muita hyviä aamiaisruokia. Kahvila on hyvä yhdistää ostoksilla käyntiin, mm. Printempsin kauppakeskus on ihan vieressä.

Le Pain Quotidien – Kansainvälinen ketjuravintola, joita löytyy ympäri Pariisia. Paras vaihtoehto, kun nälkä yllättää ja kaipaa nopeasti jotakin tuoretta ja hyvää!

Ladurée – Ei Pariisia ilman Laduréeta. Istahda joko kahvilan puolelle tai nappaa macaronsit mukaan.

Café de Flore – Tyylikäs kahvila, joka on yleensä tupaten täynnä. Aina voi yrittää saada pöytää ja jos ei muuta, niin kannattaa ainakin napata kuva tästä kauniista kulmarakennuksesta.

FramboiseLindan ja Alexan hypettämä crêpe-paikka, josta sai muuten ihan törkeän hyvät lätyt. Suolaisenmakea vuohenjuustocreppi oli taivaallinen!

Monkey – Coctail-/viinibaari, joka tarjoilee myös täyttäviä ruoka-annoksia. Guacamole oli niin hyvää, että käytiin täällä yhden reissun aikana pari kertaa.

Da Rosa – Tyylikäs italialainen ja mainio vaihtoehto pastanälkään!

Le Georges, Pompidou – Fiinimpi illallisrafla Pariisin kattojen yllä. Terassilta on huikeat maisemat ja itse ravintolan puoli on hauska ja moderni.

Tips to good cafés and restaurants. A lot of trendy brunch places, Paris must-haves, a crêpe bar that makes your mouth water and a few worth trying dinner restaurants, too.

Kommentoikaa ihmeessä alle, mikäli teidän Pariisi-suosikki puuttuu listasta ja kannattaa käydä kurkkaamassa myös Finnairin kampanjahinnat, jotka ovat voimassa 9.9. asti. Mukana Pariisi ja tietysti monta muutakin ihanaa kohdetta!

If I missed your Paris favorite, let me know and comment below!

4 Comments

 • Sara
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Rakastan Pariisia, kiitti huipuista vinkeistä! 😍

  Reply
 • Be_Creative
  November 30, -0001 at 12:00 am

  oh so levely pictures ♥ Love the vibe! I have never been to Paris. But someday I will *.*

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  😘💛

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Thanks girl! <3 I’m sure you’ll like it!!

  Reply

Leave a Reply