Minustakin karanteenimaalari


Kello läheni puolta yötä ja olin jo peiton alla, kun aloin klikkailemaan vesivärejä, siveltimiä ja paperilehtiöitä ostoskoriin. Karanteenimaalareita on näkynyt somessa useampiakin, enkä kyllä ihmettele miksi. Minäkin kaipasin jotakin uutta tekemistä, mikä ei liittynyt millään tavalla töihin, telkkariin, selaamiseen tai siivoamiseen. Päädyin siis akvarelliväreihin ja toivoin sydämeni pohjasta, että niistä (ja minusta :D) olisi muuhunkin kuin siihen ala-asteen kammottavaan laveeraukseen.

Selvisi, että osasin muutakin! Kiitos tilaamieni tarvikkeiden. Maalasin nyt tosiaan ensimmäistä kertaa kuvistuntien jälkeen ja en meinaa uskoa, että kyseessä on edes sama laji. Jopa siis tällaisella viikon kokemuksella uskallan suositella kopiopaperin sijaan paksua, karkeaa paperia (mulla on käytössä 250g), siroja pensseleitä ja nimenomaan oikeita, pigmenttisiä akvarellivärejä (esim. minun pientä Winsor & Newton Cotman -settiä). Kyseessä ei ole edes mitkään ammattikamat – miksipä olisikaan – mutta sellaisilta ne kyllä itsestäni tuntuvat!!

Olen siis todella iloinen öisestä päähänpistostani. On ollut kiva luoda pitkästä aikaa jotakin sellaista, mihin ei tarvitse minkäänlaista laitetta. Vaikka esim. valokuvaus on minusta tosi luovaa ja meditatiivista, siinäkin viimeistään editointivaiheessa nenä menee kiinni ruutuun ja päädyn taas jollakin ihmeen kaupalla lukemaan uutisia tai meilejä. Maalauskupla tekee siis todella hyvää, etenkin just nyt.

It was almost midnight and I was already in bed, when I started clicking watercolors and other painting supplies to my shopping cart. The last time I painted was in primary school and if I compare that to the products I just got, it’s like night and day. I’m obviously just a quarantine painter and I believe I have a pretty basic kit, but I’ve definitely learned the importance of a proper paper, precise brushes and well pigmented colors (I have a Winsor & Newton Cotman set in travel size). Honestly I’m so delighted that I found this creative hobby during all of this – painting is such a calming thing to do and it gives me natural breaks from scrolling, news etc.

9 Comments

Leave a Reply