Parhaat vinkit Portoon, Portugaliin


Kaupallinen yhteistyö: Finnair

Muistan haaveilleeni Portugalista jo yläasteaikoihin. Tunsin paikan tällöin Anna Abreun toisena kotimaana ja koska olin tosifanin tapaan tehnyt hyvää researchia kyseisestä kohteesta, oli se tietysti haavelistallani. Ja nyt, reippaasti yli 10 vuotta myöhemmin, sain vihdoin kokea sen.

Kotimaiset siivet eli Finnair aloitti nimittäin suorat lennot Portugalin Portoon ja minä pääsin (aivan into piukeana, tietysti) tutustumaan heidän uuteen kohteeseen. Tiesin ennen reissua, että Porto on kaunis satamakaupunki ja se on kuuluisa portviinistään, mutta siihenpä ennakkokäsitykseni oikeastaan jäikin. Lähdettiin siis ottamaan selvää.

I remember dreaming about Portugal when I was in high school. It was definitely on my bucket list and now, about 10 years later, I finally got to experience it. Finnish airline Finnair started doing straight flights to Porto, Portugal and I was so excited to get to explore their new destination. I already knew there’s a beautiful harbor and that it’s famous for its port wine, but that was it. So we took off to find out more.

Igreja Do Carmo

Aduela Taberna

Heti Porton pikkukaduille saavuttuamme huomasin, että kaupungissa on erityisen taitavia katutaiteilijoita, persoonallisia putiikkeja ja käsittämättömän kaunista arkkitehtuuria. Kuvauksellisia rakennuksia oli tosiaan pilvin pimein ja niissä vallitseva väri oli selkeästi sininen. Olisin voinut tuijotella niitä pää kallellaan vielä vaikka toisen viikon verran, mutta toisaalta 5 päivää kohteessa oli juuri sopivasti. Portossa on pikkukaupungin tunnelmaa, mutta tekemistä riittää helposti viikoksikin.

Porto oli myös virkistävän aito. Vaikka kaupunki onkin kaunis ja tosiaan arkkitehtuuriltaan hieno, se ei ole täydellinen ja tietty rosoisuus tekee kaupungista mielenkiintoisen. Myös rempseät paikalliset tuovat kaupunkiin oman lisänsä ja ne hymyilyttivät minua koko viikon ajan. Ravintolassa vitsailtiin, että meidän pitäisi jäädä tiskaamaan, kun en jaksanut syödä lautastani tyhjäksi ja apteekissa annettiin hoito-ohjeeksi, että pitäisi juoda paljon vettä, mutta sitäkin enemmän portviiniä. Ihan loistava pilke silmäkulmassa -meininki.

When we arrived in the small streets of Porto, I noticed that there’s a lot of experienced street artists, interesting boutiques and amazing architecture. I could’ve adore those beautiful buildings for one more week, but on the other hand 5 days in the destination was perfect. It kinda feels like a small city, but still there’s a ton of things to do.

It also felt refreshingly real. Even though the city is beautiful and as I said, the architecture is amazing, it’s definitely not perfect and some kind of roughness makes it interesting. The locals are also very laid-back and funny and they kept me smiling an entire week. In the restaurant one joked that we need to stay and do the dishes when I couldn’t finish my meal and in the pharmacy we got an advice to drink a lot of water, but even more port wine. What a great twinkle in the eye -atmosphere.

Vila Nova de Gaia

Porto Cathedral / Ribeira

NÄETTÄVÄÄ & KOETTAVAA

Portossa on kokoonsa nähden valtavasti koettavaa ja lähes kaikki nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä toisistaan. Myös metro ja Uber toimivat hyvin ja mainittakoon vielä, että jopa näistä jälkimmäinen on todella edullinen. Parasta aktiviteettia on mielestäni vaan kuljeksia ympäriinsä ilman karttaa, mutta myös seuraavat nähtävyydet kuuluivat matkamme kohokohtiin.

Igreja Do Carmo – Postauksen ensimmäisissäkin kuvissa näkyvä siniseinäinen kirkko. Älä lähde kaupungista, ennen kuin olet käynyt täällä!

The Sao Bento Railway Station – Kaunein rautatieasema, jossa olen koskaan käynyt.

Farol de Felgueiras – Noin 10 minuutin ajomatkan päässä sijaitseva majakka, jossa kannattaa ehdottomasti käydä piipahtamassa.

Matosinhos Beach – Majakan lähellä oleva suuri ranta, joka on suosittu myös surffareiden keskuudessa. Taivaallisen sileää hiekkaa!

Luis I Bridge – Kuuluisa kaksikerroksinen silta, jota pitkin pääsee joen toiselle puolelle Vila Nova de Gaiaan, mistä puolestaan löytyy parhaat portviiniapajat ja paljon kivoja ravintoloita. Myös kaupungin silhuettia kannattaa mennä ihailemaan joen tälle puolen!

Porto Cathedral – Upea katedraali, joka on todellakin 3€ sisäänpääsymaksun arvoinen.

Garrafeira do Carmo – Arvostettu viinikauppa, jossa myös me teimme tuliaisostoksia. Eksyimme tänne vahingossa ja vasta jälkikäteen huomattiin, että se on arvosteltu Tripadvisorissa kaupungin parhaaksi kaupaksi.

As I mentioned, there’s a ton of things to do in Porto and it’s definitely a walkable city. If you do want to go further away, metro and Uber are excellent choices and I must point out that even the latter is very affordable. In my opinion, the best thing you can do is just wander around without a map, but here’s the list of places that we truly enjoyed during our trip.

Luis I Bridge

Petisqueira Voltaria / Aduela Taberna

RAVINTOLAT, KAHVILAT & ISTUSKELUPAIKAT

Kävelyn vastapainoksi pitää tietysti syödä ja viikkoomme mahtuikin harvinaisen monta onnistunutta ravintolakokemusta. Hinta-laatusuhde tuntui olevan kohdallaan ja valinnanvaraa löytyi. Testattiin paikallisia ruokia (mereneläviä, juustoja, leipiä, oliivituotteita…), erilaisia kasvisvaihtoehtoja, italialaista, lohturuokaa jne., joista parhaat kommentteineen tulevat tässä.

Ravintolat

A Santeira – Vaatimattoman näköinen paikka, joka on kuitenkin tupaten täynnä lounasaikaan ja iltaisin. Täältä saa kaupungin parhaat toastit! Kokeile tomaattileipää oliivitahnalla ja fetalla.

Tapabento – Yksi parhaimmaksi äänestetyistä ravintoloista kaupungissa, joka tarjoaa perinteisen oloista paikallista ruokaa. Muista pöytävaraus!

A Despensa – Fiinimpi italialainen ravintola, jossa annokset pääsääntöisesti jaetaan paikalliseen tapaan. Tryffelipasta ja gorgonzolapasta oli taivaallista.

daTerra – Kiva vegaanibuffet keskellä kaupunkia. Suosittu lounaspaikka myös paikallisten keskuudessa.

Petisqueira Voltaria – Pieni ja myöskin vähän askeettinen ravintola, mutta ihanan kotikutoinen tunnelma ja loistavaa palvelua. Täältä saa “äitien tekemää” ruokaa.

Noshi – Terveellistä trendiruokaa tarjoileva rafla, jonka sisäpihalla on ihana puutarha. Meillä kävi vähän huono tuuri ja jouduttiin sekaannuksen takia odottamaan ruokia yli tunti, mutta homma hoidettiin niin, että lähdettiin ravintolasta kuitenkin tyytyväisenä. Suosittelen erityisesti aamiaista!

Marianas Hamburgueria Artesanal – Laadukkaat artesaaniburgerit kovaan nälkään. Kasvisversio bataattipihvillä oli kivan raikas ja perunat suorastaan täydellisiä.

Kahvilat & istuskelupaikat

Bartolomeu – Tyylikäs ja ilmeisesti aika uusi viinibaari, josta saa myös pientä syötävää. Kerrassaan upea tila, joka on kuulemma toiminut aikaisemmin pankkina.

VOGUE Cafe – Toinen tyylikäs valinta, joskin kyseessä on enemmänkin kahvila. Myös brunssilista näytti todella hyvältä!

Super Bock – Astetta turistisempi istuskelupaikka satamassa, mutta täältä sai taivaallista sangriaa. Terassilta oli myös kiva katsella sataman menoa ja fiilistellä eläväistä tunnelmaa.

Aduela Taberna – Todella edullinen viinibaari kivalla terassilla. Alueena kuin paikallinen Kallio!

Casa do Calo – Portviinipaikka Vila Nova de Gaiassa, eli joen toisella puolen. Kolmen viinin maistelu taisi olla 6€ ja tänne voi mennä, vaikkei tietäisikään jälkiruokaviineistä mitään.

7groaster – Erittäin laadukasta kahvia joen toisella puolen! Tarjolla myös trendikästä ruokaa ja sisustukseltaan sellainen, jossa voisin kuvitella istuvani läppärin kanssa tunnin jos toisenkin.

For the sake of balance, you have to eat after walking and we happened to find surprisingly lot of amazing restaurants. Value for money was brilliant and there was a lot of different choices. We tried local food (sea food, cheese, different toasts, olive products…), vegan options, Italian, comfort food etc., and again, you’ll find the list of our favorite ones above.

The Sao Bento Railway Station

Porto Cathedral

Tiivistettynä. Portosta mieleen jäi…

– Tunnelma. Aitoa Portugalilaista meininkiä ja mukavia ihmisiä. Ravintolat ovat rentoja ja kadut eläväisiä.

– Erinomainen ravintolatarjonta

– Hintataso. Suorastaan ihana hintataso. :D Parilla eurolla saattoi saada taksin, viinilasin tai pienen annoksen ravintolassa.

– Yllättävät ostosmahdollisuudet. En ole pitkään aikaan innostunut shoppailemaan reissussa, mutta täällä piti ihan rajoittaa. Löysin erityisesti kotiin kaikkea pientä kivaa.

– Rakennukset. Ne kuvankauniit rakennukset!

To sum it up. Porto impressed me with its atmosphere. It is most of all real and laid-back and that’s how I’d describe the people as well. There’s also a lot of amazing restaurants and what is more, it’s an affordable city. With a few euros you might get a taxi, order a glass of wine or have a small dish in the restaurant. I was positively surprised about the shopping possibilities as well and of course, the architecture blew my mind every single day while I was there.

8 Comments

 • Mette
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ihanat kuvat ja hyvät vinkit kauniista Porton satamakaupungista, joka saattaa olla jopa seuraava matkakohteeni 😍💛

  Reply
 • JossusTravelPics
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Tosi kauniit rakennukset ja ne sinivalkoiset tiilet ovat tosi upeita.

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ihana kommentti! Suosittelen kyllä suurella sydämellä!! 😊

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Eikö! Niskat kipeänä reissun jälkeen, kun pitää kävellä yläviistoon tuijotellen 😃

  Reply
 • Sara
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ihana, idyllinen Porto! 💙

  Reply
 • Be_Creative
  November 30, -0001 at 12:00 am

  wow! ♥ Fell in love with your photos again and again. Very nice 😊

  Reply
 • Sonvas
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Rakastuin viime vuonna Lissaboniin ja Porto on kyllä ihan must see/experience listan kärjessä kans 😍 Ihania kuvia!

  Reply
 • Milla
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ihania kuvia ja todella hyvä kattaus paikoista missä käydä – pitääpä tallentaa postaus kirjanmerkkeihin. 😊👌🏻

  Reply

Leave a Reply