Raparperi-banaanileipä


Kuivakakun tyyppinen banaanileipä on tainnut vetää ykkössijaa tämän poikkeustilan aikana, mitä tulee ihmisten leipomuksiin. Leipiä on näkynyt kaikkialla! Lankesin itsekin tähän karanteenikliseeseen, kun sain anopilta nipun raparperia ja ajattelin sen sopivan hyvin makean banaanin kanssa. Ja olin muuten harvinaisen oikeassa – hyvä ettei riita tullut viimeisestä viipaleesta – niin kaupaksi tämä meni myös poikaystävälle. Ekat palat oli tosin vähän mitäänsanomattomia ja levisivät käsiin (en malttanut odottaa ja leikkasin meille palat suoraan uunista), joten antakaa te suosiolla jäähtyä tai odottakaa mielellään vaikka seuraavaan päivään!

3 kypsää banaania / 3 ripe bananas
3-4 raparperinvartta / 3-4 rhubarb sticks
200g tuorejuustoa / 200g cream cheese
2-3 rkl voita / 2-3 tbsp butter
3 rkl kookossokeria / 3 tbsp coconut sugar
2 munaa / 2 eggs
2 dl mantelijauhoja / 2 dl almond flour
1 dl muita jauhoja* / 1 dl all purpose flour
1 tl leivinjauhetta / 1 tsp baking powder
1 tl kanelia / 1 tsp cinnamon

(*Käytin gluteenitonta jauhoseosta, mutta vehnäjauho tai kaura käy varmasti myös)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen ja voitele sekä jauhota leipävuoka. Aloita sekoittamalla tuorejuusto ja voi keskenään. Lisää joukkoon sokeri, sekoita hyvin ja riko mukaan kananmunat. Lisää viimeiseksi muussatut banaanit ja fiksaa tarvittaessa sokerin määrää.

Sekoita erillisessä kulhossa kuivat aineet keskenään ja lisää ne banaaniseokseen. Pilko mukaan myös raparperi ja kaada valmis taikina leipävuokaan. Koristele halutessasi raparperinvarrella, paista uunissa noin 40 minuuttia ja jäähdytä kokonaan ennen tarjoilua. Herkku on parasta vasta seuraavana päivänä!

Preheat the oven to 175C and crease and flour the pan. Start by mixing the butter and cream cheese together. Add sugar, beat well and add eggs. Lastly mash bananas, add them to the mixture and fix the amount sweetness if needed. In a separate bowl – mix dry ingredients together and add them to the banana mixture. Chop the rhubarb, put it in and pour the dough into a loaf pan. Decorate with a rhubarb stick, bake about 40 minutes and let it cool completely before serving. It’s better the next day!

4 Comments

Leave a Reply