Raw Snickers (GF, DF)


45k

54kkk

Yhteistyössä Voimaruoka.

Pitäkääs taas penkeistänne kiinni, tänään saatte aivan tajunnanräjäyttävän raakareseptin! En tosiaan ehtinyt kuvata ensimmäistä yritystäni kun patukat olivat jo hävinneet jääkaapista, mutta tällä kertaa päätin tarttua kameraan jo ennen ensimmäisiä suupaloja – tämä resepti upposi nimittäin muillekin kuin vaan minulle. Joten saanko esitellä astetta terveellisemmät, suolaisen makeat, lohduttavan tuhdit ja varmat makeannälän tappajat – kotitekoiset Snickersit!

Nämä herkut koostuvat kolmesta kerroksesta: perinteisestä raakasuklaasta, vaniljaisesta nougatista sekä pähkinäisestä kinuskista. Pääosassa tässäkin loistaa raakakeittiön suosikkini kookosöljy, joka ainakin itselläni toimii niin makeannälän loitontajana kuin kuivan ihon pehmentäjänäkin. Mikäli siis herkkupatukoita ei tule päivittäin tehtyä ja keittiössä suositaan oliiviöljyä, tälle purkille löytyy varmasti muutakin käyttöä!

Ja kookoskammoisille tiedoksi, sen maku ei pomppaa sieltä suolapähkinöiden ja taatelitahnojen alta kovinkaan voimakkaasti esiin, vaikka täytteessäkin käytetään hieman kookosmaitoa. Ainakin omasta mielestäni tämä Voimaruoan kookosöljy on sen verran miellyttävän makuista, että se sulautuu aivan täydellisesti sinne tumman suklaan ja Snickers – vibojen sekaan, rohkeasti siis vaan testaamaan!

65

Raaka Snickersit

Raakasuklaa

1,5 dl Voimaruoka kookosöljyä
1,5 dl raakakaakaojauhetta
noin 3 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa

Vaniljainen nougat

1,5 dl Voimaruoka kookosöljyä
noin 3 rkl kookoskermaa (paksua osaa)
2 dl mantelijauhetta
3 rkl vaahterasiirappia
ripaus suolaa
vaniljaa

Pähkinäinen kinuski

20 tuoretaatelia
2 rkl maapähkinävoita
loraus vettä/kookosmaitoa
vaniljaa

+ suolattuja maapähkinöitä

Sekoita sula kookosöljy muiden raakasuklaa-ainesten kanssa, kaada se leivinpaperilla vuorattuun leipävuokaan ja laita pakastimeen hetkeksi. Tee sillä välin nougat ja kun kaikki ainekset ovat sekoittuneet, kaada se jähmettyneen raakasuklaan päälle. Pakasta noin puoli tuntia, tai niin kauan että nougat-kerros on jähmettynyt. Poista kivet taateleista, laita ne pienen vesi/kookosmaitolorauksen kera kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes taatelit ovat soseutuneet tahnaksi. Lisää maapähkinävoi sekä vanilja ja maista. (Mikäli haluat 100% raakaa, voit tehdä tahnan myös astetta haastavammin blenderissä)! Anna tahnan jäähtyä, levitä se jähmettyneen nougat-kerroksen päälle, viimeistele suolatuilla sekä paahdetuilla maapähkinöillä ja pakasta vielä hetki. Ota vuoka huoneenlämpöön vähän ennen tarjoilua, leikkaa kakku varovasti patukoiksi tai pieniksi suupaloiksi ja nauti!

432

Raw Snickers

Raw chocolate

1,5 dl coconut oil
1,5 dl raw cacao powder
3 tbsp maple syrup
pinch of salt

Vanilla nougat

1,5 dl coconut oil
3 tbsp coconut cream
2 dl almond flour
3 tbsp maple syrup
pinch of salt
vanilla

Peanut fudge

20 fresh dates
2 tbsp peanut butter
water/coconut milk
vanilla

+ salted peanuts

Mix raw chocolate ingredients together and place the dough on parchment paper covered dish. Put it in the freezer and start mixing vanilla nougat. When the dough is smooth and silky, place it on the top of the hardened chocolate and put it back in the freezer. Let it freeze about 30 minutes and start removing pits from fresh dates. Put them in the pan with a little bit of water or coconut milk and heat until bubbling. Add peanut butter and vanilla and mix until it’s a paste. Let it cool, place it on the top of the dough, add some salted peanuts and put it in the freezer for few more minutes. Bring the dish to room temperature before serving, cut the cake into bars and enjoy!

11 Comments

 • Erica
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Oi oi oi… tähän olisivat jo tarvittavat ainekset valmiina kaapissa, pitää varmaan viikonloppuna kokeilla! 😊

  Reply
 • Jonna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Näyttää niiiin herkullisilta! Ihastuin blogiisi juuri hieman lisää. 😉 Ihan todella siis, ennen luin blogiasi epäsäännöllisen säännöllisesti, mutta vähitellen blogistasi on tullut suosikkini. Olet todella inspiroiva. 😊

  Reply
 • Pinja
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Aivan ihana resepti, täälläkin kaikki tarvittava löytyy jo kaapista! Pakko kokeilla viikonloppuna <3

  Reply
 • Pauliina
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Moi! Ihanan näköisiä, nämä lähtee testiin! Kysyisin vielä optimaalisen lopputuloksen saavuttamiseksi, käytitkö reseptissä oikeaa vaniljajauhetta vai vaniljasokeria? Miten paljon? Entä maapähkinävoi? Käytitkö sellaista, missä on vain vähän suolaa vai jotain maustettua? Kiitos etukäteen! Ihana blogi, noussut lemppariksi!

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Äkkiä vaan kokeilemaan 😉

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Hihii, kiitos ihanista sanoistasi!

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Netistä voi tilata, Helsingistä saa Ruohonjuuresta ja Punnitse&Säästä kaupasta sekä Lifestä ympäri maan! 😊 Joitain tuotteita löytyy myös hyvinvarustelluista ruokakaupoista.

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Jeee! 😊

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Kiitos itsellesi

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  :)

  Reply
 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Aitoa vaniljajauhetta ehdottomasti! olisiko teelusikallinen? En osaa sanoa, kannattaa maistella ja mennä sen mukaan 😊 Maapähkinävoina käytän aina 100% pähkinää, eli ei ollenkaan suolaa tai mitään muutakaan. Kiitos Pauliina!

  Reply

Leave a Reply