Roadtrip Italiassa: äänikirjavinkkejä & 15 kuvaa matkalta


Kaupallinen yhteistyö: Nextory

Rooma-Manciano-Saturnia-Chianti-Firenze-Montalcino-Pienza-Montepulciano-Rooma

Siinäpä kutakuinkin reitti, joka tuli kierrettyä viimeviikkoisella Italian reissullamme. Olimme suunnitellut matkan jo etukäteen, mutta teimme kuitenkin extempore päiväreissuja ja ajoimme ihan fiiliksen mukaan. Kirjaimellisesti, nimittäin niin Italiassa ajetaan.

Sujuvasti, soljuvasti. Pujotellaan liikenteen mukana ja ohitellaan edessä olevia autoja, ylläpitäen tietysti pientä ylinopeutta. Vilkkuakaan ei tarvita. Roikotetaan vaan kättä rennosti ikkunasta ja näytetään vaikka vähän käsimerkkiä, jos aiotaan kääntyä. Ei se ole niin justiinsa.

Meidän avokattoinen mini pysähtyi milloin valtavan auringonkukkapellon ja milloin kivan kylän takia. Autossa soi paikallinen radiokanava (Subasio oli meidän suosikki) ja pidemmillä matkoilla kuunneltiin suomalaista self-helpiä tai amerikkalaismiehen tarinoita Roomasta. Äänikirjoja, siis. Meillä on ollut tapana kuunnella jotakin yhteistä kirjaa aina Itä-Suomeen ajaessa, mutta nyt päätettiin tehdä niin myös ulkomailla, offlinessa.

Siispä jaan tänään sekä kuvia meidän ajomatkalta että tämänhetkisen lukulistani. Osan kirjoista olen tosiaan lukenut jo aikaisemmin, osa kuunneltiin yhdessä reissun päällä ja osa on seuraavana listallani. :)

Toivottavasti pääsette reissufiilikseen ja löydätte myös uutta luettavaa!

That’s pretty much the route we went last week in Italy. We planned it beforehand, but did extempore day trips as well and you know, went with the flow. Because that’s how Italians drive.

Fluently. Going with the traffic and passing other cars, keeping up a tiny speeding. You don’t really need winker, either. You can just hang your arm out the window and maybe use some hand signs, if you want to turn. It’s not that serious.

Our open roof mini stopped every now and then, sometimes because of a huge sunflower field and sometimes for a cute village. In the city we listened to a local radio station (Subasio was our favorite) and on the longer rides we focused on audio books. Finnish self-help and international travel stories. We always like to listen something interesting when we’re in a car together and this time we wanted to do so abroad, in an offline mode.

That’s why I’m about to share a handful of photos from our roadtrip, as well as my current reading list. I’ve listened to them either for some time ago or in Italy and a few of them are next on my list. :)

I hope you’ll get into a roadtrip mood and find something new to read!

LUKULISTANI TÄLLÄ HETKELLÄ / MY READING LIST AT THE MOMENT

Lifestyle & Home

Sara Karlsson: Asioita Jotka Tekevät Kodin

Bea Johnson: Zero Waste Home – The Ultimate Guide to Simplifying Your Life by Reducing Your Waste

William H. McRaven: MAKE YOUR BED – Small Things That Can Change Your Life… And Maybe The World

Robin Sharma: The 5am Club – Own Your Morning & Elevate Your Life

Haem Sunim: Asioita Jotka Huomaa Vasta Kun Hidastaa

Saku Tuominen: Juu Ei – Pieni kirja priorisoinnista

Susan Cain: Quiet – The Power of Introverts in a World That Can’t Stop Talking

Travel & Cultures

Helena Liikanen-Rengen: Maman finlandaise – Poskisuukkoja ja perhe-elämää Etelä-Ranskassa

Niki Brantmark: LAGOM – The Swedish Art of Living a Balanced, Happy Life

William Dean Howells: Italian Journeys

Anthony Doerr: Four Seasons in Rome

Anne Berest ym.: How To Be Parisian – Whenever you are

Liisa Halve-Sibaja: Hausfrau – Kotona Sveitsissä

Mireille Guiliano: French Women Don’t Get Facelifts: Aging with Attitude

Mireille Guiliano: French Women Don’t Get Fat – The Secret of Eating for Pleasure

Others

Sean Smith: Ed Sheeran

R. J. Palacio: Wonder – Are You Ready To Meet Auggie Pullman?

Jane Austin: Ylpeys ja Ennakkoluulo

Michelle Obama: Minun Tarinani

Nämä ja monta muuta kirjaa löytyy Nextorysta, joka on tosiaan e- ja äänikirjoja tarjoava sovellus. Pidän siitä, että kirjat pysyvät appissa aina mukana ja ne on helppo yhdistää bluetoothilla vaikkapa juuri auton kajareihin. Tänä kesänä olen innostunut myös e-kirjoista ja etenkin auringossa makoillessa sekä ennen nukkumaanmenoa on tullut luettua sivu jos toinenkin. Kännykän päättömään selailuun verrattuna tämä on ollut tosi rentouttavaa, mutta kaikista parasta luurista löytyvissä kirjoissa on se, että niitä voi selailla ihan oman mielen mukaan. Aloitettua kirjaa ei välttämättä edes tarvitse lukea loppuun, vaan joskus ihan vaan pari sivua esim. rutiinien tärkeydestä on juuri sopivasti.

You’ll find these and many other books from Nextory, which is an e- and audiobook application. I like the fact that you’re able to have hundreds of books in your purse with this app and it’s easy to connect them with car speakers for example. I’ve also learned to love e-books this summer and especially when I’m in the sun or wanting to unwind in the bed, they’ve been much more relaxing than scrolling social media. Although the very best thing in my phone library is the fact that I can read or listen however I like. I don’t even have to finish every single book, because sometimes just a few pages for example about healthy routines is just what I need.

Psst. Nextory tarjoaa seuraajilleni ja sovelluksen uusille käyttäjille 30 päivän ilmaiset e- ja äänikirjat. Lunasta ne täältä ja käytä koodia JohannaT, niin saat edun käyttöösi! :)

Psst. Nextory wants to offer you free books for 30 days, if you haven’t try them before. If that’s something you’re interested in, you can use my code JohannaT here and start listening! :)

4 Comments

 • Mette
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ihania Italian kuvia ja hyviä kirjavinkkejä, esim. Jane Austin ja Michelle Obama kiinnostavat erityisesti 😍😊

  Reply
 • RoosaR
  November 30, -0001 at 12:00 am

  RA-KAS-TAN näitä kuvia Johanna!! Wou <3 Ja kirjavinkkejä ei voi koskaan olla liikaa, joten kiitos näistä! Mun blogista löytyy myös kaksi postausta kirjoja joita suosittelen – luulen, että voit tykätä kun meillä molemmilla oli yhteisenä suosikkina ainakin se the Secret! xx

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Ihana kuulla! Kiitos 😊 <3

  Reply
 • johannaturpeinen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Heei kiitos kaunis!!! <3 The Secret on kyllä ihan loistava. 😊

  Reply

Leave a Reply