Where to eat in Copenhagen ✗ 20


cphtips77a

The Union Kitchen Annex,
Gronnegade 37

cphtips12

Torvehallerne,
Frederiksborggade 21

Aamiainen / Breakfast

The Union Kitchen Annex – Jos rakastat avokadotoasteja ja hyvää kahvia, suuntaa tänne. Söimme täällä jokaisena aamuna edellisellä reissullamme ja toast olikin paras syömäni ikinä. Plussaa hauskasta kahvitaiteesta ja kahvilassa soivasta jazzista!

Torvehallerne – Tästä kauppahallista löytyy mitä vain aina aamupuurosta tuliaisiin. Testaa ainakin Grød, Smørrebrød ja joku niistä monista tuorepuristettuja mehuja tarjoavista kojuista!

Atelier September – Klassisen kaunis paikka täydellisine croissantteineen ja marmoripöytineen. Saatavilla myös lounasta ja avokadoleipiä!

Big Apple – Perinteistä aamu/välipalaa kotoisassa miljöössä, tarjolla mm. smoothieita ja toasteja. Valitse Kronprinsessegaden piste jos haluat istua sisällä (Instagram-ystävällinen sisutus!!) ja Fiolstræden terassi kesäpäivänä.

cphtips8832

The Union Kitchen Annex,
Gronnegade 37

cphtips664

Atelier September,
Gothersgade 30

Lounas / Lunch

Hafnia Bar – Myös täältä saa aamiaista, mutta syömäni falafel-salaatti oli lounas-kategorian arvoinen! Itse otin ruoan mukaan, mutta myös sisustus oli viihtyisä. Todella maukasta terveysruokaa!

42 Raw – Kyseessä on nimensäkin mukaisesti raakaruokakahvila, josta olen käynyt pian koko ruokalistan läpi. Suosikkejani ovat heidän salaatit, hummusleipä avokadolla (yllätys) ja bataattiranskikset!

Palæo – Terveyslinjalla jatketaan, mutta täältä saa halutessaan myös lihaa. Palæo sijaitsee keskustan 42 Raw:n vieressä ja tarjoilee mm. wrappeja, currya, salaatteja, smoothieita jne.

Smag – Toinen hyvä take-away paikka on Smag, joka löytyy myös mm. aikaisemmin mainitsemastani kauppahallista. Värikästä ja maukasta terveysruokaa tämäkin, testasin itse koottua salaattiannosta.

Sticks’n’sushi – Japanilaista ruokaa tanskalaisella vivahteella, saatavilla on siis sushin lisäksi paljon muutakin. Itse olen syönyt täällä elämäni parhaat makirullat!

Royal Smushi Cafe – Hellyyttävän vaaleanpunainen ravintola tarjoaa sushin lailla koottuja leipiä, keittoa, salaatteja, burgereita ja kaikenlaisia herkkuja makeannälkään. Myös aamiaista tarjoillaan koko päivän!

Joe & The Juice – Ei Köpiksen reissua ilman Joe & The Juicea, vaikka ketju on nyt jo Helsingissäkin. Yleensä nappaan mehun jo heti kentällä matkalaukkuja odotellessa! Avokadotoast ja Hangover Heaven on suosikki lounaskomboni.

cphtips843

Palæo,
Pilestræde 32

cohtips73

Royal Smushi Cafe,
Amagertorv 6

cphtips

42 Raw,
Pilestræde 32

Illallinen / Dinner

Orangeriet – The King’s Gardenin reunalla sijaitseva Orangeriet on täydellinen illallispaikka erityisesti kesällä! Näkymä suurista ikkunoista on suoraan puistoon ja syödä voi myös sisäpihan terassilla. Menussa kohtaa Tanska ja Eurooppa!

The Olive Kitchen & Bar – Tunnelmallinen, hyvällä tavalla hämyinen paikka ja ruoassa suositaan vahvasti kauden raaka-aineita. Menu on melko pieni ja lihapainotteinen, mutta kasvisruokailijat otetaan hyvin huomioon. Syömäni omenarisotto oli täysi kymppi!

Tight – Toinen rustiikkinen ravintola, joka muistuttaa tietyllä tavalla edellä mainittua. Lohi-annos oli suosittelemisen arvoinen ja paikka selkeästi suosittu – pöydät olivat lähes täyteen buukattu tiistai-iltana!

Gråbrødre Torv – Tätä toria ympäröi monen monta lämmitettyä terassia, joten tänne kannattaa suunnata kesällä. Hyväksi testattu on ainakin Tapas G.

Courtyard Bar – Hotelli Skt. Petrin sisäpihalta löytyy ihan mieletön puutarharavintola, joka on myöskin parhaimmillaan lämpimänä kesäiltana. Tarjolla on mm. pizzaa, pikkupurtavaa ja valitsemaani valkoista kalaa, unohtamatta tietenkään hyvää viiniä!

Untitled

Courtyard Bar,
Krystalgade 22

cphtips922

Tight,
Hyskenstræde 10

cphtips773

The Olive Kitchen & Bar,
Nørregade 22

Kahvi & Drinkit / Coffee & Drinks

Kafferiet Kongens HaveThe King’s Gardenin portilta kannattaa napata kauramaitolatte ennen puistoon astumista, todella hyvää kahvia ja söpöt pastellisävyiset mukitkin!

Democratic Coffee – Ihana people watching paikka vähän syrjäisemmällä kadulla ja superhyvä latte.

Ruby – Cocktailbaari, jota ei todellakaan löydä ilman tietoa sen olemassaolosta. Paikan ulkopuolella ei ole minkäänlaista kylttiä, vaan erään valkoisen talon ovesta on osattava mennä (Nybrogade 10) ja noustava portaat kynttilöiden saattelemana. Viimeisen oven takaa löytyykin sitten todella tyylikäs ja klassinen cocktailpaikka, joka kannattaa ehdottomasti käydä kurkkaamassa!

Boulebar – Hauska konsepti, nimittäin täällä voi yhdistää illanvieton ja pelaamisen. Me kävimme ainoastaan viineillä ja katselemassa muiden petanque-peliä, mutta uskaltaisin suositella paikkaa lasillisten lisäksi myös kunnon illalliselle tai brunssille!

cphtips834

Ruby,
Nybrogade 10

Here’s my favorite restaurants and cafés in Copenhagen! If you want to read more about them, just click the name and you’ll end up on their own website. :)

3 Comments

 • Johanna
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Yleensä ainakin kysymällä saa 😊 Ja hintataso on aika sama kuin Suomessa!

  Reply
 • Lotta Huuhtanen
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Heippa! Oisko sulla Santorinissa aamupalapaikka-tipsejä!? Tai ylipäätään rafloja? 😊 Ollaan toukokuussa lähdössä!

  Reply
 • Sonja
  November 30, -0001 at 12:00 am

  Sun kuvat on aina niin kauniita! 😊 Mä mietinkin, että millanen kuvauskalusto sulla on käytössä? 😊

  Reply

Leave a Reply